U bent hier

Thuis op vakantie

Haal de mooiste landen naar hier met recepten en doe-tips van je favoriete vakantiebestemmingen. Spar neemt je mee naar Frankrijk, Noord-Amerika, Marokko en Scandinavië. Ruil je reiskoffer in voor een winkelkar en haal snel alles in huis voor de ideale staycation. 

Droom weg in eigen kot

Doe mee met onze wedstrijd en win een leuke prijs die je meteen doet wegdromen naar je favoriete vakantiebestemming. Zo haal je toch een beetje buitenland in huis ;-)

Waag je kans

La douce France 

Geen zomer zonder mosselen. En de Fransen weten maar al te goed hoe je een lekker potje van deze zeevruchten bereidt. Serveer ze vanavond met pastis en venkel, bon appétit! 

3 misverstanden over mosselen

1. Staan grote mosselschelpen gelijk aan grote mosselen? Nee.
2. Zijn gesloten mosselen slecht? Nee. Mosselen die na het koken gesloten blijven, zijn meestal perfect eetbaar. Ze hebben gewoon een sterkere sluitspier. Wanneer een mossel echt slecht is, ruik je dat meteen.
3. Is er een verschil tussen oranje en witte mosselen? Nee. Ze hebben dezelfde smaak en kwaliteit. Dat mannetjes wit en vrouwtjes oranje zijn, is een fabeltje. 

Staycation thuis op vakantie doe tip
National Media File 
0

Doe-tip

Schelpen als decoratie, da’s niets nieuws. Maar met mosselschelpen kan je nog creatiever aan de slag. Een krans, bloemen, vlinders … Je kan er verschillende leuke dingen mee in elkaar knutselen. Met wat creativiteit bekom je al gauw een prachtig eindresultaat. Kieper die mosselschelpen dus niet te snel in de vuilbak.

Noord-Amerika <3 vers vlees

De Noord-Amerikanen deinzen niet terug voor een stevige steak. De T-bonesteak is een van hun favorieten: dit heerlijk stuk vlees wordt uit de lende van het rund gesneden. Elk zichzelf respecterend grillrestaurant heeft het op de kaart staan. Trek dus op culinaire reis naar Noord-Amerika en zet een T-bone steak met baked potato, whiskybotersaus en een maïsslaatje op tafel

Wat is het verschil tussen een T-bonesteak en een Porterhouse steak?

De twee stukken rundvlees worden vaak met elkaar verward. De T-bone is afkomstig uit de dunne lende, waar een T-vormig beengedeelte zit, en de ossenhaas. Twee steaks in een dus. Een interessante deal voor de vleesliefhebber. De Porterhouse is nog dikker dan de T-bone en bestaat in vergelijking meer uit ossenhaas dan uit dunne lende of entrecote. Ook deze steak bevat nog een bot, vandaar de verwarring.

Hamburger broodje op barbecue
National Media File 
0

Doe-tip

Bij Noord-Amerika denken we spontaan aan heerlijke hamburgers. Maar hoe bak je nu zo'n lekkere hamburger? Ontdek welk gehakt het meest geschikt is, hoe je de burger sappig kan bakken en hoeveel vlees je per persoon moet voorzien. Ontdek het hier.

Het zoete Marokko

Marokkanen weten perfect hoe je een gerecht voorziet van een portie pit. Het land staat dan ook bekend om zijn kruiden en talloze specerijenwinkels. Ook desserts brengen ze goed op smaak. Dit Marokkaans ringgebak m’hancha, of ‘Marokkaanse slang’, bevat onder andere oranjebloesemwater en kaneel. 

Maar ook thee is een echte Marokkaanse specialiteit. Te warm voor thee? Serveer dan een fris drankje met munt zoals de mocktail Eastside swing of deze verkwikkende muntcocktail

Doe-tip: Versier jezelf met henna

Henna wordt al eeuwenlang gebruikt om prachtige tekeningen te maken op handen en voeten. Ontdek stap voor stap hoe je te werk kan gaan:

  1. Was en scrub je huid voor het aanbrengen.
  2. Maak een mooie tekening.
  3. Laat de henna drogen. Probeer hem zeker zo’n drie uur te laten zitten.
  4. Dep na een halfuur met een mengsel van citroensap en suiker op de tekening. Citroen bevordert de kleur en suiker zorgt ervoor dat de pasta op de huid blijft plakken.
  5. Lang genoeg ingetrokken? Verwijder de pasta dan met een bot mes of een lepel.
  6. Smeer de huid regelmatig in met lotion of olie en vermijd scrubs. Was enkel op een zachte manier, ga zeker niet schrobben.

Proef Scandinavië

Scandinavië is het walhalla voor natuurliefhebbers. De regio bestaat officieel uit Denemarken, Noorwegen en Zweden, maar Finland en IJsland worden er ook vaak bijgerekend. Je kan er eindeloos wandelen door de innemende natuurlandschappen of peddelen op de uitgestrekte wateren. Een voedzame maaltijd is dan geen overbodige luxe. Deze vikingtartaar past perfect in het plaatje! Ook heerlijk tijdens een stevige wandeling in eigen land. 

Doe-tip

Scandinavië naar hier brengen? Dit zijn onze tips:

  • Maak stoere armbanden met een dik koord of met veters.
  • Ga kajakken.
  • Knutsel een vikinghelm in elkaar. 
< naar de wereld van Spar