U bent hier

Mosselen klaarmaken

Eind juni gaat het mosselseizoen van start en het loopt tot half april. Tijdens dit seizoen kan je naar hartenlust genieten van tal van originele recepten met mosselen. Ook de klassieker: mosselen met friet mag niet ontbreken. Genieten maar!

3 x leuke mossel weetjes

  1. Een witte en oranje mossel smaken volledig hetzelfde. Het kleurverschil heeft te maken met de genen van de mossel. 
  2. Weegt de mossel opvallend meer dan de anderen? Dan heb je een slikmossel en die is gevuld met zand, je kan deze best weggooien. 
  3. Wat met mosselen die dicht blijven na het koken? Snij ze gewoon open! 

Mosselen kuisen in 4 stappen

  1. Spoel de mosselen in koud water.
  2. Verwijder de eventuele 'baard' van de mosselen en onregelmatigheden aan de buitenkant van de schelpen met een mesje.
  3. Spoel de mosselen tot het water helder is.
  4. Verwijder de mosselen die open komen staan of boven komen drijven. Die kook je niet mee.

5 x originele recepten en 1 klassieker met mosselen

Nog meer inspiratie

Doe nog meer inspiratie op en ontdek nog veel meer recepten met mosselen.

Mosselen
< naar de wereld van Spar