Allergenen

Selder , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Steek het klokhuis uit de appels en snij ze in dikke plakken. Bak de plakken aan beide zijden in boter, bestrooi met suiker en laat karamelliseren. Flambeer met calvados. Flambeer veilig: zorg dat je voldoende ruimte boven de pan hebt en zet de dampkap uit.

  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Bak ze op een hoog vuur goudbruin in boter, kruid met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.

  3. Kruid de fazantfilets en bak ze op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin in hete boter; 4 à 5 min per kant, afhankelijk van de dikte. Haal uit de pan en hou warm.

  4. Pel de ui en snipper fijn. Laat fruiten in boter, kruid met peper en zout, deglaceer met cider en laat tot ½ inkoken. Overgiet met 10 cl calvados, laat uitdampen, voeg wildfond toe en breng aan de kook. Laat inkoken.

  5. Voeg de champignons toe, leg de fazantfilets erbij en laat ze doorwarmen in de saus. Schep de room erdoor en kruid met peper en zout.

  6. Werk af met fijngesnipperde bieslook. Serveer met gebakken krielaardappeltjes en plakjes gebakken appel.