Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Brownie:
  2. Smelt 2/3 chocolade met de boter au bain-marie of op laag vuur. Laat lichtjes afkoelen.

  3. Klop 1/2 van de eieren met de suiker luchtig en meng de gesmolten chocolade eronder.

  4. Zeef de bloem met een snuifje zout en spatel onder het beslag. Giet in een bakvorm met bakpapier.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de brownie 20 à 25 min in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en laat nog 20 min bakken. Laat volledig afkoelen in de vorm en snij in blokjes of plakjes.

  6. Browniemisu:
  7. Splits 1/2 van de eieren. Klop de dooiers met de mascarpone en het vanille-extract tot een romige massa.

  8. Klop de volle room stijf en spatel die door het mengsel.

  9. Klop de eiwitten stijf. Klop de poedersuiker en een snuif zout erdoor tot het eiwit mooi glanst. Spatel het eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.

  10. Verbrokkel de harder gebakken randen van de brownies en bewaar ze voor de afwerking.

  11. Hak 3/4 van de overige pure chocolade fijn en meng door de mascarponecrème.

  12. Dop telkens 50 g brownie in de koude koffie en leg op de bodem van een glaasje. Verdeel de mascarponecrème erover. Strijk glad en laat minstens 4 u opstijven in de koelkast.

  13. Werk vlak voor het serveren af met de browniekruimels en rasp de overige chocolade erover.