Choe chi pla: gebakken zeebaars met bamboe en boontjes in rode curry

Choe chi pla: gebakken zeebaars met bamboe en boontjes in rode curry

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de steel van de chilipeper en snij in lange repen.

  2. Bereid de jasmijnrijst zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Verhit wat arachideolie in een antikleefpan of wok. Roerbak de prinsessenboontjes beetgaar.

  4. Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe.

  5. Hou de gewokte groenten even apart tot gebruik.

  6. Voeg wat extra arachideolie toe aan de wokpan. Bak de zeebaars aan beide zijden goudbruin. Start met de velkant. Bewaar apart tot gebruik.

  7. Giet 200 ml van de kokosroom in een wok en breng aan de kook. Laat al roerend koken tot de kokosroom een dikke pasta wordt.

  8. Roer de currypasta door de kokosroom.

  9. Voeg de overige kokosroom, chilipeper en suiker toe.

  10. Laat nog enkele min rustig koken. Breng op smaak met de vissaus en zeste van 1 limoen.

  11. Laat de zeebaars en groenten opwarmen in de saus en serveer met jasmijnrijst en enkele kwartjes limoen.