Frittata van groene asperges, artisjok, erwtjes en jonge spinazieblaadjes

Frittata van groene asperges, artisjok, erwtjes en jonge spinazieblaadjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de witte asperges met een dunschiller en breek het uiteinde af. Snij het harde uiteinde van de groene asperges. Snij alle asperges in schuine stukjes van ongeveer 5 cm. Blancheer ze kort.

  2. Halveer de artisjokken en hak de lente-ui fijn. Laat de erwtjes ontdooien.

  3. Verhit een lepel olijfolie in een ovenvaste pan op een matig vuur. Stoof de spinazie samen met een deel van de lente-ui kort aan. Voeg de asperges, erwtjes en artisjok toe en stoof alles enkele minuten mee.

  4. Neem een kom en meng de eieren met de melk. Pel de look en duw door de lookpers, voeg toe aan het eimengsel. Kruid met peper en zout. Giet het mengsel over de groenten.

  5. Laat de frittata op een laag vuur stollen gedurende ± 8 minuten.

  6. Verwarm de oven op 180°C.

  7. Plaats de frittata in de oven, als de onderkant gestold is. (Met een ovenvaste pan hoef je de frittata niet om te draaien.) Zet de frittata nog 2 à 3 minuten onder de grill zodat de bovenzijde goudbruin kleurt en niet meer vochtig is.

  8. Garneer met de rest van de lente-ui en gesnipperde koriander of platte peterselie.

  9. Ontvorm de frittata met de nodige voorzichtigheid. Stort de dikke omelet eerst ondersteboven op een groot bord, plaats dan een gelijkaardig bord over de bodem van de frittata en keer het voorzichtig om.