Gebakken halloumi met kruidenpesto PT30M 4 porties 1 blokje groentebouillon 1 teentje knoflook 130 g volkoren rijst 150 ml Boni Selection Griekse olijfolie 1 plantje verse munt 1 takje tijm 2 rode uien 1 plantje platte peterselie 1 laurierblaadje 25 g Spar hazelnoten 1 plantje koriander 1 citroen (het sap) 500 g halloumi

Gebakken halloumi met kruidenpesto

5499900eabc838201bad6f640f49877c833fb620a91f94e9b5e21917f23179f6.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenpesto: pel het teentje look. Was de kruiden en zwier droog. Pluk de blaadjes. Doe de kruiden met de hazelnoten, look en olijfolie in de blender. Mix tot een homogene pesto. Kruid met peper en zout. Doe de pesto in een spuitzakje.

  2. Kook de rijst op een zacht vuur in water met het laurierblaadje, takje tijm en bouillonblokje, zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Snij de halloumi in plakjes van 1 cm dik en kruid enkel met peper.(*)

  4. Giet de rijst af en laat goed uitlekken.

  5. Pel de uien en snij in plakjes. Kruid met citroensap, olijfolie, peper en zout.

  6. Bak de halloumi in een pan, ± 2 minuten per zijde, tot hij een mooie bruine korst heeft.

  7. Verdeel de rijst over de borden. Schik de gebakken halloumi ernaast. Versier met schijfjes rode ui. Werk af met toefjes gespoten kruidenpesto.

  8. (*) Voeg geen zout toe want de kaas is al zout van smaak.