Gebakken rijst met wokgroenten, zalm en een zacht eitje

Gebakken rijst met wokgroenten, zalm en een zacht eitje

Allergenen

Selder , Eieren , Vis , Gluten , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de rijst gaar volgens de bereidingstijd op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

  2. Breng water aan de kook en kook de eieren 4 min. Giet af en laat schrikken.

  3. Roerbak de wokmix gaar in wat arachideolie. Laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de komkommer in blokjes. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  5. Bij het serveren

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Leg het zalmhaasje in een ovenschotel. Bestrooi met de wasabi-sesamkruiden.

  7. Bak 8 min in de voorverwarmde oven.

  8. Pel de eieren en halveer.

  9. Verhit wat arachideolie in een wok. Bak de rijst erin en roer dan de groenten erdoor. Blus met ketjap en sojasaus.

  10. Werk de rijst af met komkommerblokjes, lente-ui en chilipeper.

  11. Serveer de zalm en het eitje erbij.