Scampi’s in pittige Thaise lookmarinade met wokgroenten en gebakken rijst

Scampi’s in pittige Thaise lookmarinade met wokgroenten en gebakken rijst

Allergenen

Schaaldieren , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de scampi’s ontdooien en dep droog.

  2. Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen.

  3. Marinade

    Pel de look en pers fijn. Meng met de sojasaus, suiker, maïzena en limoensap. Roer de scampi’s erdoor en laat min. 3 u trekken in de koelkast.

  4. Saus

    Snij het citroengras en de lente-uitjes in stukken van 4 cm.

  5. Pel de sjalotten en snij in halve ringen. Pel de look en snij in fijne plakjes. Schil de gember en snij in julienne. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipepers en snipper fijn.

  6. Meng de oestersaus en vissaus met de kippenbouillon.

  7. Snipper de basilicum en koriander fijn.

  8. Verhit arachideolie in een wok. Bak het citroengras, de lente-uitjes en de sjalotten glazig. Schep uit de wok en bewaar even apart.

  9. Verhit wat extra arachideolie en roerbak de look, de gember en de chilipeper 2 min. Voeg de scampi’s toe en bak gaar. Giet de saus erover en laat sudderen tot een gebonden saus.

  10. Roer het gebakken citroengras, de lente-ui, sjalot en gesnipperde kruiden erdoor.

  11. Wok

    Roerbak de wokgroenten in wat sesamolie. Voeg de rijst toe en laat kort meebakken met de groenten.

  12. Serveer de gebakken rijst met wokgroenten en schep de scampi’s in de looksaus erover.