Gehaktnotenkruidenbrood met ratatouille en aardappel in de oven

Gehaktnotenkruidenbrood met ratatouille en aardappel in de oven

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aardappelen in de oven: spoel de aardappelen. Snij de aardappelen aan de bovenkant in roostervorm in. Steek per aardappel 1 blaadje salie in de sneetjes.

  2. Leg de aardappelen in een ovenschaal. Bedruip ze met de geklaarde boter. Kruid met grof zeezout en peper. Zet in een voorverwarmde oven op 180°C en gaar gedurende ± 50 minuten.

  3. Gehaktbrood: pel 1 ui en snipper fijn. Laat de hazelnoten kort opkoken en verwijder het velletje. Hak de oregano, tijm en peterselie fijn. Meng het gehakt met de uisnippers. Voeg de noten- en kruidenmengeling toe. Meng alles. Voeg een ei toe en paneermeel om een vaste massa te bekomen. Kruid met peper en zout. Vorm het gehakt tot een mooi broodje. Leg het in een bakvorm. Pel 3 uien en snij in kwartjes. Schik ze rond het gehaktbrood in de bakvorm. Bak het vlees gedurende ± 50 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

  4. Ratatouille: snij de paprika’s in 4, verwijder de zaadlijsten en snij in gelijke stukken. Spoel de courgette en aubergine. Snij deze ook in gelijke stukken. Pel de ui en teentjes look. Snij beide fijn. Spoel de tomaten en snij in stukjes.

  5. Giet een bodempje olijfolie in de kookpot en stoof alle groenten aan, behalve de tomaten. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.

  6. Voeg de tomatenstukjes toe. Snipper de verse kruiden fijn en voeg toe aan de ratatouille. Laat op een zacht vuurtje garen gedurende ± 50 minuten.

  7. Werk af met het sap van ½ citroen.

  8. Snij het gehaktbrood in dikke plakken. Schik op een bord, geef er 2 aardappelen bij, wat van de gekarameliseerde uien van rond het vlees en een mooie schep ratatouille.