Gekoelde komkommercourgettesoep met gerookte zalm

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 1 kleine komkommer
  • 1 stevige courgette
  • 4 dl water
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ¼ koffielepel sesamolie
  • 1 bosje koriander
  • 100 g Spar gerookte zalm
  • Boni Selection Griekse olijfolie
Recept

1. Schil de komkommer en snij in stukjes. Boen de courgette schoon, snij de steelaanzet weg en snij de rest in stukjes. Pluk de korianderblaadjes en hou enkele mooie blaadjes opzij.
2. Doe de komkommer- en courgettestukjes met het water, de sojasaus, sesamolie en de korianderblaadjes in de blender en pureer. Breng verder op smaak met peper en zout.
3. Snij de zalm in fijne reepjes.
4. Verdeel de soep over kommen. Druppel er wat olijfolie over. Werk af met zalmreepjes en korianderblaadjes.

< naar recepten