Gestold eigeel met spinazie en gerookte zalm

379727c6502fe4ca930a7ab69ffd8c31258088ecde6ab3b77946817b2d688f2b.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder het hoedje van de ronde kant van het ei. Haal het eiwit en de dooier uit het ei, laat het eiwit weglopen en steek de eidooier opnieuw in de eierschaal.

  2. Breng een pan met water aan de kook, zet van het vuur zodat het water net niet kookt. Laat de eierschalen met de spitse kant naar onderen in het water glijden. Laat de eidooiers gedurende 5 tot 10 minuten drijven in het hete water. De dooier zal zo licht stollen en ‘zalvig’ gaar worden.

  3. Haal de eierschaaltjes uit het water en zet in de eierdopjes.

  4. Spoel de spinazie. Blancheer de spinazieblaadjes in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Mix fijn in de keukenblender. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Snij de sneetjes gerookte zalm in fijne reepjes en rol deze op.

  6. Doe de spinaziepuree in een spuitzak. Spuit de spinaziepuree boven de gestolde dooier. Werk af met de opgerolde gerookte zalm en een extra blaadje rauwe spinazie.