In olijfolie gegaarde pruimtomaat met gestoomde vis

In olijfolie gegaarde pruimtomaat met gestoomde vis

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de tomaten en snij ze in 2 helften. Doe de tomaten in de inmaakbokaal en vul verder op met alle aromaten. Vul tot aan de rand op met olijfolie. Sluit goed af.

  2. Neem een grote ketel en zet de bokaal erin. Vul op met water en zorg ervoor dat het waterniveau 2 cm boven de bokaal uitkomt. Breng het water aan de kook. Laat 1 uur 20 minuten doorgaren op een middelmatig vuur (de temperatuur van het water moet 80 à 90°C zijn.) Neem de pot van het vuur en laat de inmaakbokaal in het water afkoelen gedurende 12 uur.*

  3. Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Stoom gaar in een stoomoven of stoommandjes. Haal de tomaten uit de inmaakbokaal en warm ze lichtjes op in wat olie van de marinade.

  4. Schik de gestoomde vis op het bord en serveer hierbij de licht opgewarmde tomaten en in 2 gesneden artisjokken die ook kort zijn opgewarmd in hun vocht. Werk af met wat marinade-olie.

  5. Schik de gestoomde vis op het bord en serveer hierbij de licht opgewarmde tomaten en in 2 gesneden artisjokken die ook kort zijn opgewarmd in hun vocht. Werk af met wat marinade-olie.