Kazak met haring

Kazak met haring

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pof de aardappelen in een oven van 160°C of kook ze in de pel. Haal uit de oven en laat wat afkoelen. Voorzie per persoon 2 aardappelen: snij hiervan de bovenkanten af en haal de binnenkant eruit. Prak de binnenkant, de bovenkanten en overige aardappelen met behulp van een vork of pureestamper. Werk de puree op met zure room en malse boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Vul de aardappelen terug op met de smeuïge puree.

  3. Pluk, was en snipper de peterselie.

  4. Verwijder het vel van de gerookte haring, en haal de filets van de graat. Verwijder zoveel mogelijk graatjes en trek de filets in kleine stukken.

  5. Verwarm de aardappelen in de oven.

  6. Verhit 100 g boter en blijf roeren tot de boter lichtbruin wordt (= hazelnootboter), zet daarna naast het vuur.

  7. Verdeel de stukken haring over de hete aardappelen.

  8. Giet vlak voor het serveren de hazelnootboter over de aardappelen en de vis. Werk af met de versnipperde peterselie.