Kinilaw

4Vis120minPrint
Ingrediënten
  • 300 g verse tonijn
  • 1 mango
  • ½ komkommer
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 el rode ui
  • 10 g gember
  • ½ kl zout
  • ½ kl suiker
  • ¼ kl gemalen witte peper
  • 50 ml rijstwijnazijn
  • 2 limoenen
  • 50 ml extra virgine olijfolie
  • zeezout
  • 1 piccantina
Recept
  1. Snij de tonijn in blokjes.
  2. Marinade: meng de vis in een kom met zout, suiker, witte peper, azijn en limoensap (½ limoen). Zorg ervoor dat de blokjes gelijkmatig bedekt zijn.
  3. Dek af met plasticfolie en laat 3 u marineren in de koelkast.
  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees langs de pit weg.
  5. Snij ¾ van de mango in blokjes van 1 cm.
  6. Vinaigrette: pureer ¼ van de rijpe mango met 1 el water en giet in een potje met deksel. Voeg de vinaigrette-ingrediënten (½ limoen, 50 ml Boni extra vierge olijfolie) hieraan toe. Dek af en schud krachtig. Kruid met zout en peper. Zet opzij tot je serveert.
  7. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Pel de rode ui en hak fijn. Schil de gember en rasp fijn.
  8. Haal de gemarineerde tonijn uit de kom en giet het vocht weg. Roer de tonijn en groenten voorzichtig door elkaar.
  9. Werk af met een beetje limoenzeste en voeg naar smaak nog wat peper en zeezout toe.
  10. Serveer met de vinaigrette. Snij de picantina in stukjes en werk het gerecht hiermee af.
< naar recepten