Kip met knolseldersaus, schorseneren, gebakken bloedworst en krielaardappelen

Kip met knolseldersaus, schorseneren, gebakken bloedworst en krielaardappelen

Allergenen

Selder , Gluten , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Fileer de kip en snij in stukken.

  3. Snij de aardappelen in 2, kruid met peper en zout en overgiet met een scheut olijfolie. Gaar 20 min in de voorverwarmde oven.

  4. Schil de uien en de knolselder en snij in stukken. Pel de look en snij in stukken.

  5. Bak de kip aan in een grote kookpot in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Voeg de look, ui en knolselder toe. Blus met de witte wijn en giet de gevogeltebouillon erbij.

  6. Laat 30 min zachtjes koken. Voeg de room toe en laat nog enkele min koken.

  7. Haal de kip uit het stoofpotje en mix de saus tot een mooi glad geheel.

  8. Schil de schorseneren en snij ze in stukken. Kook gaar in gezouten water en laat afkoelen. Bak de schorseneren in een klont boter en kruid met peper en zout.

  9. Snij de bloedworst in stukken van 2 cm en bak ze aan beide kanten in een pan met een klontje boter.

  10. Voeg de kip terug toe aan de saus en breng op smaak.

  11. Serveer de kip in knolseldersaus en geef er de schorseneren, bloedworst en aardappelen bij.