Kippenreepjes met zuiderse groenten & wokmie PT30M 2 porties 1 teentje knoflook 1 courgette 1 kleine gele paprika wokmie 1 rode ui arachideolie 1 kleine rode paprika Provençaalse kruiden 300 g kippenblokjes 250 g champignons 1 bosje verse basilicum

Kippenreepjes met zuiderse groenten & wokmie

96f0e4edba802f689aa8b09a6d0dab04f5791f027a1d41a9b11a390e900ee041.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de courgette en de champignons in plakjes. Pel de rode ui en snij fijn. Pel het teentje look en snipper fijn.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukjes.

  3. Verhit een flinke scheut olie in de wok en bak de uisnippers hierin. Voeg kippenreepjes, paprikastukjes en look toe en roerbak op een hoog vuur.

  4. Schep de champignons en courgetteplakjes erdoor. Strooi de wokmie erbij en kruid met versgemalen zwarte peper, zeezout en Provençaalse kruiden. Roerbak tot alles gaar is.

  5. Voeg, indien de mie gaat kleven, een scheutje water toe.

  6. Scheur de basilicumblaadjes van hun steeltjes en strooi ze erover.