Tags

Welke gerechten passen bij rosé?

Rosé heeft een frisse en complexe smaak en dat zorgt ervoor dat je het bij tal van gerechten kan serveren. Het past bij een frisse salade of combineer het iets gewaagder met een sappige steak. En rosé blijft natuurlijk een ideaal drankje bij de apero.

Rosé, het beste van beide werelden

Het fruitige en tintelende aroma van rosé is krachtiger dan wit maar minder zwaar dan rood. Dat opent veel mogelijkheden aan tafel bij gerechten die wat in het midden vallen of een frisse toets missen. Dat laatste geldt zeker in de zomer.

Foodpairing met roséwijn

Een frisse salade doet het bijna altijd goed met roséwijn. Andere rosé-matches zijn een lamkroontje dat rosé is gebakken of rundercarpaccio. Deze vragen een frisse wijn met toch het nodige karakter, body en smaakpallet. Wit is hierbij niet krachtig genoeg en rood zou het geheel te veel overstemmen. Een roséwijn kan wel op tegen de carpaccio met de smaakrijke parmezaan en de doortastende balsamicoazijn.

Met de seizoenen verandert onze smaakvoorkeur. Een rosé gebakken stukje vlees combineert in de winter perfect met een glas rode wijn, maar kan in de zomer zeker met rosé. Het zorgt een frisse toets.

welk-gerecht-bij-rose.png

Weet je niet welke wijn bij je gerecht past? Vraag gerust advies in je Spar-winkel.