Lamskroontje met blauwe bessensaus

Lamskroontje met blauwe bessensaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de lamskroontjes op kamertemperatuur komen.

  2. Blancheer de minigroentjes kort in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Saus

    Pel de sjalot en snipper fijn.

  4. Breng de wijn aan de kook, voeg de sjalot toe en laat tot ½ inkoken. Roer de cassis en bessen erdoor en laat nogmaals inkoken tot het stroperig wordt.

  5. Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Kruid de lamskroon met peper en zout. Smelt een klont geklaarde boter in een braadpan en schroei het vlees aan alle zijden dicht.

  8. Leg in een ovenschaal en zet 10 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.

  9. Kruid de groentjes met peper en zout. Bak kort in boter, samen met de rozemarijn.

  10. Verwarm de aardappelpuree en breng op smaak met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat. Schep de gehakte peterselie erdoor.

  11. Zet het vlees 2 min onder een hete grill vlak voor het serveren.

  12. Snij het vlees tussen 2 beentjes door en schik op voorverwarmde borden, samen met de kruidenpuree en geglaceerde groentjes.

  13. Bind de bessensaus met boter en giet over het vlees.