No bake cheesecake van geitenkaas met rood fruit

6Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • aardbeien
  • frambozen
  • rode bessen
  • paar muntblaadjes
  • 70 g Oreokoekjes
  • 70 g speculooskoeken
  • 40 g Spar boter
  • 150 g verse geitenkaasbuche
  • 10 g gelatine
  • 60 g Boni mascarpone
  • 60 g suiker
  • 150 g Boni volle room
  • 1 dl rood fruitcoulis
  • 1 dl water
  • 1 zakje rozenbottelthee
Recept
  1. Bodem: verwijder de crème van tussen de Oreokoekjes.
  2. Mix de koekjes samen met de speculoos tot poeder.
  3. Meng de malse boter erdoor.
  4. Strooi het geheel over de bodem van de bakvorm en duw aan.
  5. Vulling: week 6 g gelatine in koud water.
  6. Verwarm de mascarpone licht en laat de suiker erin smelten, doe de uitgeknepen gelatine erbij en laat eveneens smelten.
  7. Meng met de geitenkaas.
  8. Klop de room op tot zachte pieken en meng onder de geitenkaas.
  9. Giet op de taartbodem en laat opstijven in de koelkast.
  10. Coulis: week 4 g gelatine in koud water.
  11. Verwarm de coulis met het water.
  12. Laat hierin een zakje rozenbottelthee 2 min trekken. Verwijder het theezakje.
  13. Smelt er de gelatine in.
  14. Rits de rode bessen van de steeltjes. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij in kwartjes.
  15. Schik de aardbeien, frambozen en rode bessen op de taart en giet de coulis erover.
  16. Zet de taart in de koelkast en laat opstijven.
  17. Werk af met wat muntblaadjes.
< naar recepten