Oosterse pompoen-mangosalade met gerookte zalm

Oosterse pompoen-mangosalade met gerookte zalm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bak de pompoenpitjes bruin in hete boter, kruid met zout en peper en hou apart.

  2. Snij de zalm in fijne reepjes.

  3. Schil de butternut en trek met behulp van een dunschiller (of mandoline) fijne reepjes van de hals van de butternut. Hou apart in de koelkast.

  4. Schil de mango en snij in zeer fijne reepjes.

  5. Was de rucola en zwier droog.

  6. Meng de sojasaus met de sweet chilisaus en verfris met limoensap.

  7. Meng 10 min voor het serveren de saus onder de butternutreepjes.

  8. Verdeel de butternut- en mangoreepjes over de borden. Schik de zalmreepjes erover.

  9. Werk af met wat rucolablaadjes, pompoenpitjes en plukjes dille.

  10. Serveer onmiddellijk.