Overloaded fries (parmezaanfrieten met tagliata)

Vis , Lactose , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in frieten van 1 x 1 cm. Bak de frieten voor op 150°C tot ze zacht zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en volledig afkoelen.
-
Salsa:
-
Pel 1/2 van de look. Pluk de blaadjes van de basilicum, munt en peterselie, en doe met de ansjovisfilets, mosterd, Griekse olijfolie en het citroensap in het hakmolentje. Mix fijn en kruid met peper en zout.
-
Tagliata:
-
Pel en snipper 1/2 van de look en doe in een kom samen met gehakte rozemarijnnaaldjes en 2 el olijfolie / teen look. Kruid met peper en zout. Strijk het vlees ermee in, dek af en laat minstens 15 min rusten.
-
Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, kruid met peper en zout en laat barsten onder de grill. Was en droog de rucola. Rasp de parmezaan heel fijn.
-
Verhit een grillpan op een hoog vuur en gril het vlees 5 min per kant. Verpak in aluminiumfolie en laat 10 min rusten.
-
Frituur de frieten goudbruin op 180° C, laat uitlekken op keukenpapier en schep ze om met Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas.
-
Snij het vlees in dunne plakjes en serveer met de salsa, tomaatjes, rucola en parmezaanfrietjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders