Parmentiersoep met gehaktballetjes met venkelzaad, selder en venkel

Selder en Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Balletjes
Ingrediënten: 400.0 g Spar gemengd gehakt 2.0 eidooiers 2.0 zoetzure augurk 1.0 kl venkelzaad handvol fijngesnipperde dragon
Kruid het gehakt met peper, zout, venkelzaad en fijngesnipperde dragon. Snij de zoetzure augurken in kleine stukjes en voeg toe aan het gehakt. Voeg het aneermeel en de eidooiers toe en meng alles goed. Draai kleine balletjes van het gehakt.
-
Ingrediënten: 2.0 l bouillon
Kook de bouillon in een ruime kookpot en gaar de balletjes erin. Haal de balletjes eruit en hou apart.
-
Gebruik de bouillon om de soep mee te maken.
-
Ingrediënten: 1.0 grote uien 450.0 g Spar bloemige aardappelen
Schil de aardappelen en snij in kleine stukken. Pel de ui en snipper fijn.
-
Ingrediënten: 1.0 preistengels
Verwijder het groen van de prei en was de rest grondig. Snij in kleine stukken.
-
Ingrediënten: 1.0 grote wortelen 0.5 venkels 3.0 stengels selder
Schil de wortel en snij in kleine stukken. Snij ½ van de venkel en ½ van de selder fijn.
-
Ingrediënten: 1.0 kruidentuiltjes
Voeg alle groenten toe aan de bouillon, doe het kruidentuiltje erbij en laat 30 min zachtjes sudderen.
-
Verwijder het kruidentuiltje, mix de soep glad en kruid met peper en zout.
-
Ingrediënten: 0.5 venkels 3.0 stengels selder
Snij ½ van de venkel en ½ van de selder in mooie gelijke stukken en voeg samen met de balletjes toe aan de soep. Laat de venkel, selder en balletjes opwarmen in de soep.
-
Werk af met plukjes groen van de venkel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven