Parmentiersoep met gehaktballetjes met venkelzaad, selder en venkel

Parmentiersoep met gehaktballetjes met venkelzaad, selder en venkel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Balletjes

    Kruid het gehakt met peper, zout, venkelzaad en fijngesnipperde dragon. Snij de zoetzure augurken in kleine stukjes en voeg toe aan het gehakt. Voeg het aneermeel en de eidooiers toe en meng alles goed. Draai kleine balletjes van het gehakt.

  2. Kook de bouillon in een ruime kookpot en gaar de balletjes erin. Haal de balletjes eruit en hou apart.

  3. Gebruik de bouillon om de soep mee te maken.

  4. Schil de aardappelen en snij in kleine stukken. Pel de ui en snipper fijn.

  5. Verwijder het groen van de prei en was de rest grondig. Snij in kleine stukken.

  6. Schil de wortel en snij in kleine stukken. Snij ½ van de venkel en ½ van de selder fijn.

  7. Voeg alle groenten toe aan de bouillon, doe het kruidentuiltje erbij en laat 30 min zachtjes sudderen.

  8. Verwijder het kruidentuiltje, mix de soep glad en kruid met peper en zout.

  9. Snij ½ van de venkel en ½ van de selder in mooie gelijke stukken en voeg samen met de balletjes toe aan de soep. Laat de venkel, selder en balletjes opwarmen in de soep.

  10. Werk af met plukjes groen van de venkel.