Pitabroodjes met lamsburger en pistachenoten PT2H 4 porties 100 g Griekse yoghurt olijfolie 2 dl bietensap 2 el fijngehakte dille 50 g Spar Tasty pistachenoten 2 eetlepels gehakte munt 1 koffielepel wasabi 1 verpakking gekookte rode bieten 4 Spar pitabroodjes Spar gemengde sla 1 koffielepel mascarpone 2 el suiker 4 lamsburgers 2 dl rode wijnazijn 1 ui

Pitabroodjes met lamsburger en pistachenoten

196125beb7ddab0f2dffedccb0cd532341a11a31bf9bbf30954a9fc5fcb0e6f7.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij 2 rode bieten in plakjes. Mix de andere fijn met de Griekse yoghurt, dille, munt en de wasabi. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. Pel de ui en snij in 8 partjes. Breng de rode wijnazijn, suiker en bietensap aan de kook. Giet dit over de versneden ui en zorg ervoor dat alles onderstaat. Laat minstens 1 uur trekken. Je kan dit ook perfect de dag voordien al klaarzetten, zo zal de kleur en smaak intenser zijn.

  3. Bak de lamsburgers gaar in wat hete olijfolie.

  4. Warm de pitabroodjes en snij open. Bestrijk met wat rode bietpuree. Vul verder met de gebakken lamsburger. Schik er enkele plakjes rode biet en gemarineerde ui op. Hak de pistachenoten. Vul verder op met gemengde sla en gehakte pistachenoten.