Pompoensoep met walnoten, pecorino en gedroogde veenbessen

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g pompoenvruchtvlees
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • Spar boter
  • 100 ml Spar room
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 dik stuk pecorino met truffel
  • 2 el Spar walnoten
  • 2 el Spar gedroogde veenbessen
  • balsamicocrème
  • 1 Spar kerstboombreekbrood
Recept
  1. Pel de ui en look en snij fijn.
  2. Schil de wortel en snij in kleine stukjes.
  3. Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine stukjes.
  4. Stoof de pompoen, wortel, ui en look kort aan in 2 el boter.
  5. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
  6. Laat 30 min koken.
  7. Giet de room bij de soep en breng terug aan de kook. Laat 2 min koken.
  8. Mix de soep met de staafmixer en kruid met peper en zout.
  9. Hak de walnoten grof.
  10. Snij met een dunschiller reepjes van de kaas.
  11. Werk de soep af met de noten, gedroogde veenbessen, kaas en een paar druppels balsamicocrème.
  12. Serveer de soep met het kerstboombreekbrood.
< naar recepten