Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de rijst over een ovenplaat met bakpapier en zet 40 min in de voorverwarmde oven.

  2. Maal de rijst fijn in een koffiemolen of stamp met een vijzel tot zandstructuur.

  3. Snij de vis in dunne fijne stukjes.

  4. Rasp de schil van 1 limoen en pers beide limoenen uit. Meng vissaus met 3 el limoensap. Roer de vis erdoor en laat 30 min marineren in de koelkast.

  5. Verwijder de uiteindes van de boontjes en snij in stukken van 1 cm. Verwijder het harde uiteinde en buitenste blad van het citroengras en snipper in fijne ringetjes.

  6. Pel de sjalot en snipper in fijne halve ringen. Verwijder het uiteinde van de lente-uitjes en snij in fijne ringen.

  7. Breng gezouten water aan de kook en kook de boontjes 1 min. Giet af en spoel koud.

  8. Snipper de koriander fijn. Snipper de munt fijn.

  9. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode peper en snipper fijn.

  10. Zeef de vis en duw alle marinade er met de hand uit. Laat de marinade kort inkoken tot een witte dikke massa en haal van het vuur. Laat afkoelen.

  11. Giet de marinade en gemalen rijst bij de vis.

  12. Meng de groene boontjes, citroengras, sjalot, lente-ui, gesnipperde koriander, munt, chilipeper en limoenzeste erdoor. Voeg naar smaak extra vissaus en limoensap toe.

  13. Werk af met blaadjes koriander.