Simmenthal dunne lende met fondantaardappelen, rode ui, pompoenzalf en crème van bloedworst

Simmenthal dunne lende met fondantaardappelen, rode ui, pompoenzalf en crème van bloedworst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij in kleine stukjes. Kook de pompoenblokjes gaar in wat groentebouillon en giet af. Vang het kookvocht op. Mix de pompoen in de blender tot een zalfje. Voeg indien nodig wat kookvocht toe tot je een smeuïge massa krijgt. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  2. Snij de uiteinden van de aardappelen. Zet ze rechtop en steek er met een ronde uitsteker vervolgens 2 aardappelcilinders uit. Doe dit met alle aardappelen. Zet de aardappelcilinders rechtop in een pan en zet ze net onder water. Voeg hier nog 3 eetlepels boter en de kippenbouillonpasta aan toe. Laat koken tot het water volledig verdampt is. Door het toevoegen van de boter zullen de aardappelen daarna beginnen bakken en een mooi bruin korstje krijgen. Draai de aardappelen om en voeg eventueel nog wat extra boter toe. Hou warm.

  3. Pel de rode ui en snij in Blancheer de uien kort in kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Neem een mengkom en doe de rode uien erin. Zet ze onder water en giet de rode wijnazijn erbij. Zet de uien in de koelkast tot gebruik.

  4. Verwijder het vel van de bloedworst en mix de worst in de blender met 1 dl melk en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Zeef de crème en doe in een spuitzak. Leg in de koelkast.

  5. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Kruid de dunne lende met peper en zout. Kleur mooi aan in de pan. Zet het vlees daarna in een oven van 80°C tot aan het serveren.

  6. Voeg aan de pan, waarin het vlees gebakken is, een klontje boter en de rode porto toe. Laat tot de helft inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat de saus indikken tot de gewenste dikte.

  7. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snij het vlees in stukken. Zet de stukken vlees in het midden van het bord. Spuit toefjes pompoenzalf op het bord. Schik op sommige toefjes een kwartje rode ui. Spuit ook toefjes bloedworstcrème. Zet de fondantaardappelen ook op het bord. Werk het geheel af met de portosaus.