Sissende garnalen met look

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 500 g rauwe scampi’s
  • 4 fijngesnipperde teentjes look
  • ½ koffielepel gedroogde chilipepervlokjes
  • ½ koffielepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 4 eetlepels Spar olijfolie
Recept

1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
2. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de looksnippers, chilivlokjes en paprikapoeder toe. Laat even bakken.
3. Draai het vuur hoger en schep de scampi’s erdoor. Besprenkel met citroensap en sherry. Laat 3 minuten bakken tot de scampi’s gaar zijn en roze kleuren.
4. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Bestrooi met peterselie en serveer.

Tip: je kan dit warm of koud serveren.

< naar recepten