Sloppy Joe burger met cheddar en coleslaw

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 4 Spar brioche hamburgerbuns
  • 2 pakjes Spar jonge sla met rauwkost
  • 600 g rundsgehakt
  • 1 ui
  • 4 teentjes look
  • ½ groene paprika
  • 2 el worcestersaus
  • 3 el barbecuesaus
  • 1,5 el Boni mosterd
  • ½ kl chilivlokken
  • 200 ml Boni passata
  • 2 kl bruine kandijsuiker
  • 100 g gebakken uitjes
  • 4 sneetjes cheddar smeltkaas
  • 140 g Boni zure room
  • 100 g Boni mayonaise
  • 1 el ciderazijn
  • 1 el Boni honing
  • Boni olijfolie
Recept
  1. Meng de zure room, mayonaise, ciderazijn, honing en 1 kl mosterd door de jonge sla met rauwkost. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Pel de ui en look. Snipper de ui fijn en pers de look.
  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de groene paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een bakpan en bak het rundgehakt rul.
  5. Roer de ui, paprika en look erdoor. Voeg worcestersaus, barbecuesaus, 1 el mosterd, suiker en chilivlokken toe. Blus met de passata en breng aan de kook. Laat 10 min onder deksel sudderen.
  6. Beleg de onderste helft van de hamburgerbroodjes met de gehaktmengeling en een snee cheddarkaas.
  7. Leg 2 min in een oven op 200°C.
  8. Werk af met geroosterde uitjes en de bovenste helft van het broodje. Serveer met de coleslaw.
< naar recepten