Suprême du Moulin met roze pepersaus, appelbolletjes en ahornsiroop

Suprême du Moulin met roze pepersaus, appelbolletjes en ahornsiroop

Allergenen

Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.

  2. Smelt een klontje boter in een pan en kleur de kipfilets langs beide zijden. Kruid ze met peper en zout. Schik ze in een ovenschaal. Zet in de oven en gaar de kipfilets gedurende ± 10 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven. Haal uit de oven en laat het vlees rusten.

  3. Saus: pel de sjalot en snipper fijn. Bak de sjalotsnippers glazig in de pan waarin je het vlees kleurde. Doe het takje tijm en laurierblaadje erbij. Blus met de fond en laat op een zacht vuur voor de helft inkoken. Giet de room erbij en laat inkoken tot sausdikte. Passeer door een fijne zeef om een gladde saus te bekomen. Voeg de roze peperbessen toe en breng op smaak met een scheutje cognac en de zachte mosterd. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

  4. Appelbolletjes: schil de appels en haal er met een pomme parisiennelepel kleine bolletjes uit. Smelt 30 g boter en laat ze licht kleuren. Bak de appelbolletjes gedurende een paar minuten. Voeg de ahornsiroop toe als de bolletjes halfgaar zijn en laat ze licht karameliseren. Kruid met een snuifje kaneelpoeder.

  5. Bak de aardappelsparretjes in heet frituurvet goudbruin.

  6. Snij het vlees in plakjes en schik ze op de voorverwarmde borden. Lepel de saus erover. Schik de appelbolletjes op de rand van het bord. Serveer met aardappelsparretjes