Trifle met rood fruit, mascarpone en witte chocolade

4Zoet60minPrint
Ingrediƫnten
  • 50 g witte chocolade
  • 10 Petit Beurre-koekjes
  • 1 vanillestok
  • 250 g mascarpone
  • 2 Spar eieren
  • 1 limoen
  • 200 g suikerklontjes
  • zakje Spar meringue
  • 450 g gemengd rood fruit (diepvries)
Recept
  1. Warm het diepgevroren gemengd rood fruit op in een kookpot op een matig vuur. Voeg 100 g suiker toe en het sap van 1 limoen.
  2. Laat 10 min opwarmen.
  3. Giet het warme fruit door een zeef en vang het vruchtensap op. Laat het uitgelekte fruit en vruchtensap afkoelen.
  4. Doe de andere helft van de suiker in een ruime mengkom. Scheid de eieren en voeg de eidooiers toe aan de suiker. Klop op met een garde tot de suiker helemaal is opgelost en je een ruban (een bleke romige massa) krijgt.
  5. Schep de mascarpone erbij en klop tot alle kaas onder de ruban gemengd is.
  6. Snij het vanillestokje overlangs in 2 en schraap met een scherp mesje alle zaadjes eruit. Meng de vanillezaadjes onder het mascarponemengsel.
  7. Giet het eiwit in een propere kom en klop op tot stevig schuim.
  8. Spatel het eiwitschuim onder het mascarponemengsel tot je een mousse krijgt.
  9. Verbrokkel de meringues en meng onder de mascarponemousse.
  10. Doe de koekjes in de blender en cutter kort fijn.
  11. Schep in elk glas een laagje van het afgekoelde en uitgelekte rood fruit.
  12. Lepel daarboven een deel van de mascarponemousse.
  13. Strooi een laag gecutterde koekjes erop en lepel een beetje van het gezeefde vruchtensap erboven.
  14. Rasp een laagje witte chocolade over de koekjes met sap.
  15. Herhaal puntje 11 t.e.m. 14.
  16. Zet de glazen in de koelkast.
< naar recepten