Verse frieten met kabeljauw en tartaarsaus

Eieren , Vis , Lactose , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Tartaarsaus:
-
Kook de eieren hard (9 min in kokend water). Laat afkoelen in koud water.
-
Pel de eieren en plet fijn met een vork, doe ze in een mengkom.
-
Pel de sjalot en snij fijn, samen met de augurken, de kappertjes en de peterselie.
-
Meng die vier ingrediënten onder de eieren en voeg de mayonaise toe. Kruid met peper en zout.
-
Snij de citroen in partjes en hou aan de kant om bij het gerecht te serveren.
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Smelt de boter in een antikleefpan.
-
Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout langs beide kanten. Bak de kabeljauw aan in de pan. Zet in de oven en laat 10 min verder garen.
-
Bak de frieten in de frietketel op 175°C tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit en schud ze op met wat zout.
-
Schik de vis op het bord met de tartaarsaus, verse frieten, een citroenpartje en de preischeuten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders