Vis in de oven met pistou

Vis in de oven met pistou

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pistou:

    pel de tenen look en stamp ze met een snuif zout tot puree met een vijzel. Voeg de basilicumblaadjes toe en plet ze tegen de zijkant van de vijzel met een draaiende beweging tot een gladde pasta. Druppel er olijfolie in, onder voortdurend draaien.

  2. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Pel de rode uien en snij ze in partjes. Pel de tenen look. Plet de venkelzaadjes. Snij de courgettes en tomaten in plakjes. Snij de venkel in dunne plakken.

  3. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en schik een laag aardappelschijfjes erin, afgewisseld met een teen look, laurierblaadjes, rode ui en plakken venkel. Kruid met peper en zout, besprenkel met olie en bak 20 min in de voorverwarmde oven.

  5. Haal de schaal uit de oven en bestrooi de aardappelen met tijm, oregano en rozemarijn, leg een laag tomaten en courgettes erop en bestrooi met olijven. Druppel wat olijfolie erover en zet de schaal nog 15 min in de oven.

  6. Schik de vis erop en snij de citroen in plakjes. Leg boven op de vis, bestrooi met de venkelzaadjes en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet nog 15 min in de oven.

  7. Serveer met pistou en salade van krulandijvie.