Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:
  2. Meng de bloem met de suiker en doe in een mengkom.

  3. Los de gist op in de melk. Maak een kuiltje in de bloem. Giet de melk erin en voeg dan het ei, vanilleextract en de boter toe. Verdeel een snuifje zout over de rand. Start met kneden van binnen naar buiten. Kneed tot een egaal deeg.

  4. Dek af met een handdoek en laat 30 min tot 1 u rijzen. Het deeg moet verdubbelen in grootte.

  5. Crème:
  6. Snij de vanillestok open in de lengte en schraap het merg eruit. Schraap met een dunschiller een stuk schil van de citroen. Klop de eidooiers wit met de suiker en maïzena.

  7. Breng de melk (op kamertemperatuur) met vanillemerg en vanillestok, room en citroenschil aan de kook. Voeg de eieren toe aan de melk en breng al roerend weer aan de kook. Verwijder de vanillestok.

  8. Giet in een kom en leg plasticfolie op de crème. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.

  9. Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm. Snij driehoeken van 12 x 12 x 8 cm. Leg een koffielepel koude crème op de korte zijde van de driehoeken. Rol op naar de punt. Draai de zijkanten wat aan zodat de crème er niet kan uitlopen.

  10. Meng het kaneelpoeder met de resterende suiker.

  11. Frituur de croissants 2 min goudbruin in verse frituurolie van 180°C.

  12. Haal uit de friteuse en rol door de kaneelsuiker.