Zalm in de oven met spinaziedipsaus

Zalm in de oven met spinaziedipsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Besprenkel een ovenschotel met wat olijfolie.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Leg de zalm in de ovenschotel.

  4. Kruid de zalm met peper, zout en besprenkel met olijfolie en het sap van ½ citroen.

  5. Bak in de voorverwarmde oven ± 15 min, tot de zalm gaar is.

  6. Roerbak de spinazie in 1 el olijfolie, knijp het overtollige vocht eruit en hak fijn.

  7. Snij de lente-ui en bamboescheuten fijn.

  8. Meng de mayonaise met de zure room en groentesoep in poedervorm. Voeg de lente-ui, spinazie en bamboescheuten toe. Laat 15 min staan in de koelkast.

  9. Serveer de gebakken zalm met de dipsaus.