Tags Belgisch

Belgisch witblauw: onze trots

Dagelijks grazen er heel wat koeien op onze Belgische weides. Een groot deel daarvan wordt gekweekt voor hun vlees. Meer dan 8 op de 10 runderen zijn van het Belgisch witblauw ras.

Vrouwelijk rundvlees

In de beenhouwerijen van onze Spar winkels vind je heel wat vrouwelijk rundvlees van het Belgisch witblauw ras. En da’s geen toeval want vrouwelijk rundvlees is lekkerder dan mannelijk vlees. Er is een verschil in malsheid, maar ook in smaak. De spierstructuur van het vrouwelijk rund is fijner dan bij een stier. Ook het vetpercentage verschilt, en dat heeft invloed op de smaak.

Bart aankoper vlees

100% Belgisch

Belgisch witblauw ontstond in 1973 door verschillende rassen te kruisen. Door strenge selecties zijn de Belgische rundveehouders erin geslaagd een dier met unieke genen te creëren, ideaal voor lekker vlees. Het ras dankt zijn naam aan de haarkleur. Die varieert tussen egaal wit en een kleurpatroon met blauwe schijn.

Vrouwelijk rundvlees is lekkerder en malser dan mannelijk vlees
vrouwelijk witblauw rund

Het witblauw ras is gekend om zijn dubbele bespiering, wat een perfecte vlees-vetverhouding oplevert. Het vlees is niet alleen supermals, maar het bevat ook heel wat karakter en smaak. Bovendien bevat het vlees weinig vet en cholesterol en heeft het een lage ecologische voetafdruk.