Eendenborstfilet met gekaramelliseerde sinaasappel en pommes pont neuf

Eendenborstfilet met gekaramelliseerde sinaasappel en pommes pont neuf

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pers 2 sinaasappelen uit en kook dit sap met de kalfsfond voor de helft in.

  2. Snij de aardappelen in dikke frieten van 2,5 cm dik en 7 cm lang. Spoel de frieten.

  3. Snij de schil van de overige 2 sinaasappelen en snij in fijne julienne voor in de saus.

  4. Schil het vruchtvlees van de sinaasappelen en snij mooi rond. Snij elke sinaasappel in 4 plakjes. Smelt een klontje boter in een hete pan. Karamelliseer de sinaasappelplakjes in wat suiker met tijm.

  5. Bak de eendenborsten gaar in de pan, eerst op de vetkant. Haal uit de pan en laat rusten. Hou warm.

  6. Bak de pommes pont neuf krokant en goudbruin in een frituur op 170°C.

  7. Snij de eendenborst in fijne plakjes. Serveer de sinaasappelsaus met zeste over het vlees.