Gelakt varkensgebraad met groentetaart

Gelakt varkensgebraad met groentetaart

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de marinade-ingrediënten in een grote kom. Roer flink door elkaar en rol het gebraad erdoor tot het aan alle zijden bedekt is. Dek de kom af met plasticfolie en zet minimum 2 uur op een koele plaats.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Bak de spaghettigroenten in olijfolie beetgaar. Kruid met basilicum, oregano, peper en zout.

  4. Klop de eieren los met een scheutje melk, kruid met zout en cayennepeper.

  5. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee. Vul met de groenten en overgiet met de eimengsel. Plaats 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Leg het gebraad in een ovenschaal. Voeg de rest van de marinade en 1 glas water toe. Leg een paar klontjes boter op het gebraad. Plaats 45 minuten in een voorverwarmde oven.

  7. Zet nog 10 minuten onder een hete grill zodat de korst mooi krokant wordt.

  8. Snij het vlees in plakken en serveer met de saus en de groentetaart.