Gepaneerde scampi’s met mango-currydip

Allergenen

Schaaldieren , Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en kruid rijkelijk met peper, zout en currypoeder. Steek elke scampi op een stokje.

  2. Meng het ei met de bloem en melk tot een glad beslag. Draai elke scampi erdoor en daarna door de panko. Frituur goudgeel op 180°C.

  3. Dip

    Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof de versnipperde sjalot aan in een klontje boter. Kruid met currypoeder en voeg wat kurkuma toe. Pel de look en snipper fijn. Voeg toe aan de sjalot. Blus met de kokosmelk en laat enkele min goed doorkoken.

  4. Schil de mango en snij in kleine stukken. Voeg de mango, van het vuur, toe aan de rest en mix glad. Verfris met citroensap.

  5. Leg de gefrituurde scampi’s op een bord met jonge sla. Serveer met de dip, die lauw of koud kan gegeten worden.