Kabeljauwhaasje met eimimosa en peterselie-olie

efb9719f24fa7e105931fd8f52603c404ff131ade8da5af0b13e5030691b0e57.jpg

Allergenen

Eieren, Vis, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de prei en lente-ui. Snij in staafjes van gelijke lengte.

  2. Kook de eieren hard, giet af en laat afkoelen in koud water. Pel de eieren en hak fijn met een blender. Hou apart.

  3. Pluk de peterselie en spoel. Blancheer 1 bosje peterselie en laat schrikken onder koud water. Laat uitlekken en zwier droog. Mix met de olijfolie tot een smeuïge puree. Zeef door een fijne puntzeef. Kruid met peper en zout.

  4. Schil de aardappelen en kook in gezouten water. Giet af en laat nog even drogen op het vuur.

  5. Smelt de boter en meng onder de gehakte eieren. Hak de andere peterselieblaadjes fijn en voeg toe aan de eieren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Stoof de lente-ui en preistaafjes aan in wat olijfolie. Laat eventjes kleuren, voeg wat water toe en laat zachtjes garen.

  7. Gaar de kabeljauw in een pan met wat olijfolie. Voeg een scheutje witte wijn, wat water en limoenschijfjes toe. Kruid met peper en zout.

  8. Schik de kabeljauw in het midden van het bord. Bedek royaal met eimimosa. Schik de preistaafjes, lente-ui en in stukken gesneden gekookte aardappelen errond. Werk af met de peterselie-olie.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit