Kleurige tomatentaart met ricotta

Kleurige tomatentaart met ricotta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en bak blind gedurende 15 min.

  3. Klop de eieren los met de pizzakruiden, ricotta, lookpoeder en balsamicoazijn. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Bestrooi de taartbodem met geraspte Parmezaanse kaas en giet het eimengsel erover uit.

  5. Snij de coeur de boeuftomaten in plakjes en dep ze droog met keukenpapier.

  6. Bedek de taart dakpansgewijs met tomaat. Bestrooi met Provençaalse kruiden, peper en zout.

  7. Verdeel de snoeptomaatjes erover.

  8. Zet 20 min in de voorverwarmde oven, tot het ei gestold is.

  9. Werk af met basilicumblaadjes. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.