Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de rijst en hou de pot warm.

  2. Pel en snij de look grof, snij de chilipeper in stukjes en plet alles in de vijzel tot een pasta.

  3. Kleur de kalkoenreepjes in zonnebloemolie in een hete wok. Haal het aangebakken vlees uit de wok en zet opzij.

  4. Pel de sjalot en snij in stukken. Schil de wortel, reinig de selder en prei. Snij alle groenten in stukjes. Giet opnieuw een scheutje olie in de wok. Bak hierin de sjalot, wortel, selder en prei aan, samen met de pasta van chilipeper en look. Stoof alles enkele min aan en zet het vuur lager. Voeg de diepvrieserwtjes toe. Kruid met chilipoeder, zout, peper, ketjap en sojasaus.

  5. Klop de eieren los en giet ze in het kruidige mengsel. Blijf roeren tot de eieren stollen.

  6. Schep de kalkoenreepjes in de wok en meng de gekookte rijst eronder.

  7. Snij de lente-uitjes in fijne ringen en meng onder het mengsel, hou een beetje apart.

  8. Schep de nasi goreng in een kom of diep bord en strooi lente-ui erover. Werk af met gedroogde uitjes, koriander en sesamzaadjes.