Salade niçoise

f6fa5329fa183f6985414c23f624f156713f835f1c23b3fd3df1e4edd0665bdb.jpg

Allergenen

Eieren, Vis en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de eieren half hard in 7 à 8 min.

  2. Blancheer de boontjes in gezouten kokend water. Spoel de boontjes daarna direct met ijskoud water zodat ze mooi groen blijven.

  3. Dressing: giet de olie uit de blikjes tonijn in een potje. Voeg de mosterd en de rode wijnazijn bij de olie. Kruid met peper en zout en meng tot een vinaigrette.

  4. Verdeel de sla op een groot bord.

  5. Pel de eieren en snij in twee. Verdeel over de salade.

  6. Verdeel ook de tonijn en de boontjes over de salade.

  7. Snij de tomaten in stukken en schik op de salade.

  8. Pel de rode ui en snij in dunne ringen. Verdeel over de salade.

  9. Werk de salade af met de olijven en gezouten ansjovisfilets.

  10. Besprenkel de salade met de dressing en werk af met een paar blaadjes basilicum.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit