Simmental met bakpatatjes, courgette en tomaatjes

Simmental met bakpatatjes, courgette en tomaatjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees tijdig uit de koelkast en laat 20 minuten op kamertemperatuur liggen.

  2. Maak courgettesliertjes met behulp van een mandoline. Verwarm een scheutje olijfolie en gaar de courgettespaghetti hierin. Kruid met peper en zout.

  3. Leg de trosjes tapastomaatjes in een bakblik en overgiet met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende een 15-tal minuten. De tomaatjes moeten warm aanvoelen.

  4. Bak de Braziliaanse bakpatatjes met de olie in een hete pan. Roer regelmatig om.

  5. Verwarm een klontje boter en bak het vlees aan beide zijden tot de gewenste gaarheid. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat even rusten alvorens te snijden. Zo blijven de sappen in het vlees zitten en zal er weinig bloed uitlopen als je het snijdt.

  6. Schik alle ingrediënten op een bord en werk af met de natuurlijke jus.