Pasta met trio van vis en spinazie

Pasta met trio van vis en spinazie

Kooktips

LeFort Tripel Sterk blond bier

Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  6. Meng de citroenzeste onder de ricotta en kruid met peper.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat slinken tot al het vocht verdampt is.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 6 min. op een hoog vuur. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout en schep bij de spinazie.

  12. Verhit in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de vis 5 min. Kruid met peper en zout. Schep bij de spinazie en meng er de pasta onder.

  13. Afwerking:
  14. Schep de pasta in diepe borden. Werk af met de ricotta en een draai van de pepermolen.