Avocadobootjes met komkommer, mango en gerookte zalm

Avocadobootjes met komkommer, mango en gerookte zalm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bereiding:
  2. Taakje voor je hulpkok: kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  3. Pers de halve limoen. Snij de avocado in de lengte in 2. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Bewaar de schillen en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Besprenkel met wat limoensap.

  4. Schil de mango en snij in blokjes van 1/2 cm. Vraag eventueel hulp aan je hulpkok om de pit te verwijderen. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ± 1/2 cm. Snipper de rode ui en het bieslook fijn.

  5. Meng de parelcouscous met de avocado, de mango, de komkommer, de rode ui en het bieslook. Besprenkel met de rest van het limoensap en kruid met peper en zout. Vul de avocadoschillen op met het mengsel.

  6. Snij de gerookte zalm fijn en strooi over de gevulde avocado's. Werk af met de preischeuten.