Vissoep met limoen en kokosmelk

Vissoep met limoen en kokosmelk

Kooktips

Casa Mayor Chardonnay `Old Vines' Chili

Hardys Chardonnay-Semillon Australië

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien. Snij in 4 gelijke porties.

  3. Snij 1 limoen in 4 en pers de andere limoen uit.

  4. Snij de cocktailtomaten in 2 en de wortelen in staafjes.

  5. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in stukjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  7. Snipper de sjalotten en de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepgevroren scampi's toe en kruid met het kerriepoeder en de cayennepeper. Bak 4 min. en haal uit de kookpot.

  10. Giet de kokosmelk in dezelfde kookpot samen met 1 dl water, de paprikareepjes en de wortelstaafjes. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 10 min. zachtjes sudderen.

  11. Voeg de broccoliroosjes en -stukjes toe, samen met het limoensap en de sojasaus. Leg er de stukken kabeljauw op en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de kerstomaatjes en de scampi's toe. Laat nog 2 min. warm worden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de vissoep over diepe borden en bestrooi met de koriander. Garneer elk bord met een partje limoen. Geef er een stukje brood bij als u de soep serveert als voorgerecht. Als hoofdgerecht geeft u er nog 250 g gekookte basmatirijst of Thaise rijst bij.