Geroosterde tonijnpakjes met hahisaus

ba7b474e760dc6873bafeb86cdea32a8f9ffc39e1d7749b33687f9a1c19cc0ec.jpg

Allergenen

Vis en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aubergine en de courgette overlangs in vrij dunne plakken. Leg de plakken op een schaal, overgiet ze met de whisky, de rode bessen, peper en zeezout. Laat 1 uur trekken.

  2. Bestrooi de moten vis met zeezout. Omwikkel ze met de groenterepen. Wissel een reep aubergine af met een reep courgette.

  3. Hahisaus: pel en ontpit de tomaten. Snij het Spaanse pepertje open, verwijder zorgvuldig de zaadjes en snij het pepertje fijn. Snipper de ui en stamp de korianderkorrels fijn. Doe de tomaten, het Spaanse pepertje, de ui en de korianderkorrels met de olie, de azijn, het citroensap, peper en zout naar smaak in een grote beker. Mix alles met het cutterhulpstuk tot een gladde saus (het gaat nog makkelijker in een blender).

  4. Rooster de tonijnpakjes op een zachte barbecuegloed gedurende 4 tot 5 minuten en keer ze daarbij geregeld om. De vis mag binnenin best nog wat rauw zijn.

  5. Serveer de pakjes met de koude hahisaus.