Kedgeree

Kedgeree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst grondig onder koud, stromend water.

  2. Doe in een middelgrote pot met goed passend deksel en voeg 500 ml heet water en ½ kl zout toe. Breng aan de kook.

  3. Roer door en leg het deksel op de pot. Draai het vuur lager en laat 15 à 18 min zacht koken. Laat van het vuur nog 5 min rusten onder deksel. Roer de korrels los met een vork en roer er wat vlokjes boter door.

  4. Kook de eieren 8 min.

  5. Reinig de prei en pel de look. Snij de prei en look fijn.

  6. Verwarm een klontje boter in de wok en voeg het kaneelstokje, de laurierblaadjes, het venkelzaad, de prei en de look toe. Roerbak en voeg kurkuma, curry en pilipili toe. Overgiet met bouillon en voeg de erwtjes toe. Laat even stoven.

  7. Schep de spinazie, room en citroenzeste erdoor en kruid met zout.

  8. Breek de vis in stukken en schep samen met de gekookte rijst door het spinaziemengsel.

  9. Pel de eieren, snij ze in kwartjes en serveer met de kedgeree.

  10. Bestrooi met fijngesneden bladpeterselie.