Olijfbroodjes met Frankfurterworstjes PT2H 12 porties 100 gr groene en gr zwarte olijven 35 g Spar Griekse olijfolie 6 dl Boni melk 20 g zout BBQ Frankfurterworstjes met ketchup en kaas 35 g verse gist 1 kg Spar bloem

Olijfbroodjes met Frankfurterworstjes

41f3efd1543280b8987b3bdc148543d20496c22e4fac5a4a5dc3d8b45d800678.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de melk licht op en verkruimel de gist erin.

  2. Doe de bloem met de olijfolie in de mengkom van de keukenrobot. Giet de melk met opgeloste gist in een kuiltje erbij. Strooi het zout aan de rand.

  3. Laat tot een deeg draaien. Als je een deegbol bekomt, leg deze in een kom en dek af met een vochtige handdoek. Laat gedurende 2 uur rijzen.

  4. Verwijder de pitten ondertussen uit de olijven en snij in stukjes.

  5. Verdeel het deeg in stukjes en vorm tot bolletjes. Maak inkervingen en verdeel de olijven eronder. Leg op een bakplaat en laat opnieuw rijzen gedurende 30 minuten.

  6. Verwarm de oven voor op 210°C. Zet de broodjes in de oven en bak gedurende 20 minuten. Zet een bakje met water in de oven tijdens het bakken.

  7. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  8. Snij de broodjes open en steek de Frankfurterworstjes, die je op de BBQ hebt gebakken, ertussen.